Patlidžan možete puniti čime god poželite, to može biti meso ili povrće, sir, jaja... Sve ovisi o tome što volite. Ovdje je jedan odličan recept u koji ide i kukuruz, rajčica, luk, češnjak...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- patlidžan
- kukuruz
- luk
- rajčica
- češanj češnjaka
POGLEDAJTE VIDEO kako napraviti finu punjenu ribu:
- 4 i 1/2 žličice ulja uljane repice (ili suncokretovog)
- 2 žlice peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice origana
- 1/4 žličice papra
- 1/2 šalice vode
- 1/3 šalice ribanog sira cheddara
Priprema:
Prepolovite patlidžan i izdubite ga pa njegovo meso nasjeckajte na kockice. U loncu pirjajte meso patlidžana, kukuruz, luk, rajčicu i češnjak dok luk ne omekša. Zatim dodajte začine te ulje. Smjesom napunite patlidžan i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 Celzijevih stupnjeva oko 25 do 30 minuta. Na kraju pospite naribanim sirom. Dobar tek!
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: