To je to što me zanima!

Punjeni luk omotan slaninom - jednostavno jelo, a vrlo ukusno

Umiješajte lučice, kiselo vrhnje, majčinu dušicu, sol i papar. Smjesom nadjenite svaku glavicu luka. Pospite ih parmezanom i položite preko svake grančicu ružmarina. Pecite ih 20-ak minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:  

5 glavica luka, 5 ploški pancete, ružmarin, žličica češnjaka u prahu, 3 žlice maslinova ulja, 80 g parmezana, 1 dl kiselog vrhnja, sol, papar, majčina dušica, 2 ukiseljene lučice

BRZO I SLASNO Šest brzih umaka za slasnu paštu bez ekstra nakuhavanja

Priprema:

  • korak 1: Luk očistite od ljuske i stavite kuhati glavice. Kad voda zavrije, kuhajte ga 10-ak minuta. Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se malo ohladi. 
  • korak 2: Nožem odrežite vrhove. Sredinu izdubite pazeći da vrhovi ostanu neoštećeni. Omotajte svaku glavicu ploškom pancete, učvrstite čačkalicama i složite u lim obložen papirom za pečenje. 
  • korak 3: Nasjeckajte ukiseljene lučice, unutrašnjost i vrhove luka. Zagrijte u dubljoj tavi malo ulja i prepržite sjeckani luk 2-3 minute. Maknite s vatre. Umiješajte lučice, kiselo vrhnje, majčinu dušicu, sol i papar. Smjesom nadjenite svaku glavicu luka. Pospite ih ribanim parmezanom i položite preko svake grančicu ružmarina. Pecite ih 20-ak minuta na 200°C.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare