To je to što me zanima!

Punjena paprika: Tradicionalno jelo koje ispadne fino svaki put

Kod čišćenja paprike uvijek treba napraviti što manji otvor kako punjenje ne bi ispalo tijekom kuhanja. Odlična stvar kod punjene paprike je i to što ju možete zamrznuti i poslužiti kasnije
Vidi originalni članak

Tradicionalno jelo od mljevenog mesa i riže, punjena paprika omiljeno je jelo osim u Hrvatskoj i u susjednim zemljama kao što je Mađarska. Baš kao i sarma, njezina je prednost što je možete zamrznuti i poslužiti drugom prilikom. Prvi korak u pripremi ovog ukusnog jela jest čišćenje paprike. Odstranite peteljku s nožem i izvadite koštice, ali pritom pazite da ostane što manji otvor kako mješavina ne bi tijekom kuhanja ispadala. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rafi praline od buče

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Punjena paprika

Sastojci: 

  • 50 dkg mljevenog mesa
  • paprike
  • žlica riže
  • jaje
  • glavica luka
  • tri češnja češnjaka
  • žlica peršina
  • 70 dcl pasirane rajčice
  • brašno
  • sol i papar

VJEŽBAJTE MOZAK Oslobodite se ovisnosti o hrani: 8 trikova koji pomažu baš svima

Priprema: Očistite papriku od peteljke i koštica. Nakon toga u posudi pomiješajte meso, jaja, rižu, nasjeckani luk, češnjak, sol i papar te dobivenom smjesom napunite papriku. Na ulju popržite dvije žlice oštrog brašna, dodajte rajčicu, vodu, sol, papar i zakuhajte. Potom u lonac ubacite punjene paprike i kuhajte 45 minuta. 

Idi na 24sata

Komentari 131

  • kalevala 06.09.2021.

    Nevjerojatno lose prezentiran recept. Zasto to dozvoljavate i objavljujete. Pogledajte jos jednom uputstvo. Sranje, kolicinski i naputak. Jednostavno, 1kg mjesanog mljevenog mesa 8-10 paprika, ovisno o velicini, ako ostane mesa oblikujte okruglicei kuhajte zajedno sa punjenin paprikama. Ako vas intwresira vise javite mi se. Volim vas

  • 06.09.2021.

    U ovoj na slici više je riže 3 puta nego mesa,a i to treba znati napraviti.

  • Islands in the stream 06.09.2021.

    Bez jaja, cista mljevena goveda plecka s puno mljevenog domaceg pesta od pancete i komada prsuta, riza, persin, orascic, sol, vegeta, papar....... sitno sjeckana kapula, karota, luk.......bez zaprske vec prokuhani sok od poma s vodom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare