To je to što me zanima!

Prva 'mečka' je imala tri kotača

Karl Benz izumio je prvi moderni automobil, a tada je nalikovao više na kočiju nego na auto. Dvije godine nakon što je sam napravio 'đir' Motorwagenom, mogli su ga kupiti i njegovi sugrađani
Vidi originalni članak

Prvu vožnju automobilom na svijetu imao je čast odraditi njemački inženjer i pionir automobilske industrije Karl Benz, koji je 3. srpnja 1886. napravio "đir" svojim izumom - Motorwagenom.

Njegov patent novopečeni su vozači mogli kupiti već dvije godine kasnije, a to je bio prvi produkcijski automobil u povijesti. Prvi je "Mercedes" imao tri kotača i nalikovao je više na kočiju nego na auto. 

Pingvini su nazvani po izumrloj vrsti

Islandski ribari su 3. srpnja 1844. ubili posljednje potvrđene primjerke velike njorke. Na taj dan službeno je istrijebljena ta ptičja vrsta, po čijem su latinskom nazivu Pinguinus impennis pingvini dobili ime. Istraživači su tako pingvine imenovali jer su ih podsjećali na velike njorke. 

Prvi televizijski prijenos u boji

Škotski izumitelj i inženjer John Logie Baird je 3. srpnja 1928. demonstrirao prvi televizijski prijenos u boji. Imenovan je jednim od 10 najznačajnijih škotskih izumitelja u povijesti, a njegovi su izumi imali veliku ulogu u razvoju televizijskog prijenosa. 

Više vremeplova pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare