To je to što me zanima!

Proveo 18 mjeseci da usavrši KFC recept: Tvrdi da je uspio!

Dan Fell je proveo 18 mjeseci isprobavajući različite recepte i tehnike kako bi u potpunosti uspio doći do originalnog recepta KFC piletine. Svoj finalni recept objavio je na Twitteru
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Znate li za slasni talijanski specijalitet all'Amatriciana?

Kako smo svi u izolaciji, polako shvaćamo da smo puno stvari uzimali zdravo za gotovo. Primjerice hrskavu piletinu iz KFC-a. Zato su brojni ljudi pokušavali kod kuće napraviti svoju verziju približno sličnu piletini iz KFC-a, a jedan je čak u tome i uspio. 

Najnoviji recept za KFC piletinu dolazi od Dana Fella, koji je zadnjih 18 mjeseci proveo usavršavajući svoj recept. Na svojem Twitter profilu je objavio video kako napraviti svoju verziju KFC piletine kod kuće. Objava je ubrzo postala viralna i dobila dvije tisuće lajkova te brojne komentare ljudi koji su ga nazivali 'herojem'. Njegov recept pročitajte u nastavku.

JEFTINE PROMJENE Za ugodniju izolaciju: Dom će učiniti ljepšim lampice i svijeće

Sastojci:

  • 5 šalica običnog brašna
  • 4 žlice mljevene paprike
  • 2 žlice bijelog papra
  • 2 žlice češnjaka u prahu
  • 1 žlica mljevenog đumbira
  • 1 žlica senfa u prahu
  • 1 žlica celerove soli
  • 1 kašika crnog papra
  • 1/2 žlice origana
  • 1/2 žlice timijana
  • 1/3 žlice morske soli

Priprema: 
Brašno i začine pomiješajte zajedno u posudi (Dan koristi tri dijela ove smjese za jedan dio brašna). U suhu smjesu dodajte piletinu koja treba biti na sobnoj temperaturi. Zatim napravite smjesu od jaja i mlijeka te dodajte piletinu. Vratite piletinu natrag u začine i dobro je u njih uronite. Takvu piletinu pržite u vrućem ulju na 162,5°C za savršeno hrskave komade pet do šest minuta.

Dan eksperimentira i s brojnim različitim varijantama recepta kako bi vidio može li ga još više poboljšati. Eksperimentira s time kako začiniti piletinu, treba li koristiti mljevenu piletinu ili dodati mlaćenicu, kako će ispasti ako ubaci mješavinu začina za ljuta krilca ili što će se dogoditi ako doda u recept kockice za juhu.

Također je rekao da će se konačni rezultat recept vjerojatno promijeniti ovisno o brojnim varijablama, na primjer, temperaturi piletine, korištenom ulju i temperaturi smjese od jaja, piše Mirror.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ručak za četveročlanu obitelj: Svaki dan, za manje od 30 kn!

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 07.04.2020.

    Onako 15x napisete zlica i onda odjednom “kasika”?? Problemi ?

  • 07.04.2020.

    Ma sta ti mozes usavrsiti sa tom napunpanom chicketinom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare