Jednostavne proljetne salate će vam pružiti mnoštvo vitamina i minerala, a brza priprema dovoljno vremena da uživate u jelu. Jaja, šunka i jogurt će vas zasititi, a baby salata ohladiti...
Vidi originalni članak
Sastojci: 8 jaja, 200 g kuhane šunke, 2 mliječna peciva, 200 ml maslinova ulja, 200 ml jogurta, 2 žlice dijon senfa, žličica limunove korice, 5 ml limunova soka, 150 g miješane baby salate (rikola, matovilac, potočarka, radič, puterica...), vlasac, sol, papar
Priprema:
- Natrgajte mliječna peciva na manje komadiće, pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 7 minuta, do zlatne boje. Ostavite da se ohladi.
Zakuhajte vodu te, kad počne ključati, smanjite vatru. Razbijte jaja u manje zdjelice i u vodu dodajte kap octa (kako bi bjelanjak ostao čvršći). - Polagano spuštajte jaja u vodu (koja ne smije pritom ključati kako ne bi razbila jaje) i kuhajte na srednjoj vatri 5 minuta.
- Izvadite jaja iz vode žlicom za cijeđenje i osušite na kuhinjskom papiru.
- Za dresing pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, dijon senf, limunov sok i koricu te začinite solju i paprom po ukusu.
- Pomiješajte odabrane salate s dresingom, dodajte vlasac, poprženu natrganu šunku i krutone te stavite jaja na vrh salate.
Još recepata potražite u Skukatćute. U prodaji je po cijeni od 20 kuna.
VIDI OVO: 20 najbizarnijih činjenica na svijetu
VIDI OVO: 10 najčudnijih burgera na svijetu.