Dobar dan, jeste li za domaće kekse, upitala nas je Andrea Botica (22) veselo se smiješeći iz jedne adventske kućice na Europskom trgu u Zagrebu.
Andrea tamo svaki dan od podne do 23 sata provodi svoj dan prodajući kekse koje proizvodi njena starija sestra Kristina (26).
- S proizvodnjom smo krenuli prije ljeta. Prvo smo svi skupa obiteljski to radili, a sada je većinu preuzle Kristina - rekla nam je Andrea i dodala da je prozvodnja još uvijek u relativno početnoj fazi, no nada se da će s vremenom postati sve uspješnija.
Andreina sestra domaće keksiće proizvodi u pet različitih okusa, od konoplje, rogača i anisa, đumbira te lješnjaka. Uskoro će raditi i one s okusom kokosa i bućinih sjemenki. Keksi su bez aditiva, svi su rađeni na maslacu bez margarina. Cijene se kreću od 15 kuna za 125 grama keksa do 75 kuna za duplo pakiranje u kutiji.
- Kekse smo prvo pakirali u kutije i prodavali ih kao suvenire. U kutiju idu dva paketa, a sada za sajam kekse pakiramo u vrećice jer su praktičnije - istaknula je Andrea i dodala kako su ljudi često nezainteresirani, no jednom kada probaju domaće keksiće, svidi im se pa se većina vraća po još.
- Zdravo je i nije skupo - zaključila je.