Leća je hranjiva, ukusna i pristupačna hrana. Sadrži puno makronutrijenta i vitamina pa je svakako treba redovito jesti kao i svježi kupus koji je posebno bogat mnogim mineralima korisnima za naš organizam
Vidi originalni članak
Sastojci:
- svježa glavica kupusa
- 2 veće mrkve
- 2 glavice luka
- 1/2 l pasirane rajčice
- žlica šećera
- maslinovo ulje
- peršin
- šalica kuhane leće
Priprema:
Luk i mrkvu propirjajte na malo maslinova ulja, a kupus izrežite ili naribajte na tanke trakice i posolite. Dodajte luku i mrkvi te pirjajte 20-ak minuta, odnosno dok ne ispari tekućina koju će kupus pustiti.
U lonac potom ulijte pasiranu rajčicu, dodajte šećer, sve dobro izmiješajte i začinite paprom te na laganoj vatri kuhajte još 5-6 minuta. Dodajte kuhanu leću pa ostavite na vatri još pet minuta.
Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite.