To je to što me zanima!

Pripremite vječnu slasticu svih generacija i ukusa - baklavu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Baklava alla Vladimir izmijenjena je verzija poznatog recepta, a uključuje jogurt i usitnjene grožđice. Nakon što baklava upije šerbet, treba ju ponovo prelijati njime
Vidi originalni članak

Priprema:

U posudi, žlicom pomiješajte mljevene orahe, jaja i čvrsti jogurt. Nastavite umješavati redom prašak za pecivo, šećer, usitnjene grožđice i ulje. Tri kore za savijače raširite i međuslojno premažite otopljenim margarinom prije nego ih priljubite jednu uz drugu.

Zadnju koru ne premazujte margarinom. Na gornju polovicu kora, žlicom rasporedite smjesu i nožem poprečno razdijelite (prerežite) na 6 jednakih dijelova. Svaki dio od vrha preklapajte “na trokut”, tako da fila bude zatvorena korama.

Trokutiće prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno premazali otopljenim margarinom. Sve trokutiće prije stavljanja u pećnicu odozgo premažite otopljenim margarinom. Pecite u pećnici oko 25 minuta na 220 stupnjeva, ali svejedno pripazite da vam se baklava ne prepeče jer je vrijeme pečenja ovisno o kvaliteti pećnice.

U međuvremenu pustite da se u loncu kuha mješavina vode, šećera i četvrtine limuna (tzv šerbet). Kada je baklava pečena, izvadite je i prelijte šerbetom. Ostavite je hladiti na sobnoj temperaturi 2 sata. Kada u toku hlađenja primijetite da je baklava upila tekućinu, ponovno prelijte šerbetom. Nakon 2 sata baklava je spremna za serviranje.

Ovaj recept pripremljen je u suradnji s Kuhari.com, a ovdje možete pronaći sve potrebne sastojke. Još ideja za kuhanje pogledajte u našem blagdanskom specijalu ili video-receptima

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ilmare 05.02.2012.

    Sramota šta sve stavlja u "baklavu". Treba tužiti autora ovog recepta ,koji se koristi imenom baklava za svoju idiotariju...

  • MersihaSalman 06.01.2012.

    Izvini ali ovo nije ni ˇBˇ od baklave...

  • croat25 05.01.2012.

    lijepo vi izbacite grožđice i napravite baklavu kak spada i to je to..:D naravno,slobodno me pozovete na degustaciju :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare