To je to što me zanima!

Pripremite ukusna pileća krilca za ručak ili večeru: Za sočnost je najvažnija dobra marinada

Ono što je najvažnije kod pilećih krilca jest da su dobro marinirana kako bi bila što sočnija. Zato danas pronađite recept koji vam odgovara i pripremite ovo ukusno jelo za ručak ili večeru i fino ‘umastite brk'
Vidi originalni članak

U jedenju pilećih krilca uživa se stoljećima. Naime, najstariji otkriveni recept za pileća krilca potječe iz Kine i zapisan je u 750. godini. Danas se pileća krilca spremaju na razne načine, a neizostavan su dio jelovnika u restoranima brze hrane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ono što je najvažnije kod pilećih krilca jest da su dobro marinirana kako bi bila što sočnija. Zato danas pronađite recept koji vam odgovara i pripremite ovo ukusno jelo za ručak ili večeru i fino ‘umastite brk’.

LJETNA SUPERNAMIRNICA Tajne bobičastog voća - ovo su sve blagodati za zdravlje i tijelo

Pečena pileća krilca u marinadi od meda i đumbira

Sastojci: 1 kg pilećih krilaca 3 žlice meda 50 g smeđeg šećera 50 ml soja umaka 1 žlica limunovog soka Svježi đumbir (3 cm) sezam, po želji

Priprema: Đumbir ogulite i naribajte. Pomiješajte med, šećer, soju, limunov sok i đumbir u velikoj posudi. Ubacite krilca u marinadu i dobro promiješajte, a po potrebi upotrijebite i špatulu za premazivanje. Pokrijte folijom i pustite da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena, a najbolje preko noći. Izvadite ih iz hladnjaka kratko prije pečenja i sačuvajte marinadu. Zagrijte pećnicu na 200 i pecite krilca 50-ak minuta na papiru za pečenje.  Preostalu marinadu prebacite u malu posudu i reducirajte je. Trebala bi biti gusta i ljepljiva, prikladna za naknadno premazivanje pečenih krilaca. Premažite krilca prije posluživanja reduciranom marinadom te ih, po želji, pospite s malo sezama.

DOSTOJNE ZAMJENE Isprobajte ovih 6 namirnica ako ste alergični na jaja, mlijeko...

Bit će super zalogajčić uz večernje filmove!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.07.2022.

    Obožavam krilca ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare