U jedenju pilećih krilca uživa se stoljećima. Naime, najstariji otkriveni recept za pileća krilca potječe iz Kine i zapisan je u 750. godini. Danas se pileća krilca spremaju na razne načine, a neizostavan su dio jelovnika u restoranima brze hrane.
POGLEDAJTE VIDEO:
Ono što je najvažnije kod pilećih krilca jest da su dobro marinirana kako bi bila što sočnija. Zato danas pronađite recept koji vam odgovara i pripremite ovo ukusno jelo za ručak ili večeru i fino ‘umastite brk’.
Pečena pileća krilca u marinadi od meda i đumbira
Sastojci: 1 kg pilećih krilaca 3 žlice meda 50 g smeđeg šećera 50 ml soja umaka 1 žlica limunovog soka Svježi đumbir (3 cm) sezam, po želji
Priprema: Đumbir ogulite i naribajte. Pomiješajte med, šećer, soju, limunov sok i đumbir u velikoj posudi. Ubacite krilca u marinadu i dobro promiješajte, a po potrebi upotrijebite i špatulu za premazivanje. Pokrijte folijom i pustite da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena, a najbolje preko noći. Izvadite ih iz hladnjaka kratko prije pečenja i sačuvajte marinadu. Zagrijte pećnicu na 200 i pecite krilca 50-ak minuta na papiru za pečenje. Preostalu marinadu prebacite u malu posudu i reducirajte je. Trebala bi biti gusta i ljepljiva, prikladna za naknadno premazivanje pečenih krilaca. Premažite krilca prije posluživanja reduciranom marinadom te ih, po želji, pospite s malo sezama.
Bit će super zalogajčić uz večernje filmove!