Sastojci:
- 40 dag slanutka
- 1 glavica luka
POGLEDAJTE VIDEO: Desert kao umjetnost
- 2 češnja češnjaka
- prstohvat kima
- 1 jaje
- vezica peršina
- 1 mrkvica
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1 žlica usitnjenog peršina
- ulje, sol, papar
Priprema:
Slanutak operite i usitnite štapnim mikserom, u multipraktiku ili ga jednostavno zgnječite vilicom. Glavicu luka i češnjak sitno nasjeckajte i dodajte je slanutku.
Promiješajte te u smjesu dodajte i jednu manju naribanu mrkvu, kim, nasjeckani peršin i jedno umućeno jaje. Sve zajedno začinite soli i svježe mljevenim crnim paprom i dobro promiješajte, da se svi sastojci povežu.
Vlažnim rukama uzimajte pomalo smjese i oblikujte kuglice koje potom spljoštite i uvaljate u krušne mrvice.
Pržite u dobro zagrijanom dubokom ulju ili, ako želite jesti zdravije, poslažite ih na lim za pečenje koji ste prekrili masnim papirom i ispecite ih u pećnici. Poslužite vruće uz neku sezonsku salatu.