To je to što me zanima!

Pripremite kožu za jesen: U rutinu ubacite maske i piling

U zagrijanim prostorijama manje je vlage u zraku, što isušuje kožu jednako kao hladan zrak i vjetar, tako da kožu treba njegovati u skladu s tim uvjetima
Vidi originalni članak

Iako su temperature opet više od 20 stupnjeva, u ovom prijelaznom razdoblju kožu treba početi pripremati za zimske uvjete. Ljeto i zima utječu na kožu, samo na drugačiji način, pa njegu treba prilagoditi uvjetima u kojima se nalazimo. Znamo da je SPF baza ljeti, no njega ne napuštamo ni nakon dolaska jeseni jer UV zrake dugoročno štete tijekom cijele godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čišćenje kože se mijenja, prelazimo na bogata ulja i mlijeka za čišćenje i skidanje šminke te umirujući gel za čišćenje prljavština na koži. Hladni zrak i grijanje uzrokuju da se krvne žile sužavaju, čime koža postaje suha i ponekad ispucala jer gubi vlažnost. Zato je korisno raditi piling kože, koji će ukloniti mrtve stanice, a maska, primjerice od avokada, potaknut će cirkulaciju i pročistiti.

ZA SVAKI TIP KOŽE Isprobajte ulje lješnjaka - vlaži kožu i ne ostavlja masni trag

DOBRO JE ZNATI Loše navike zbog kojih možemo izgledati stariji njego što jesmo

Dobro bi bilo koristiti okoloočnu kremu ili ulje jer je tamo koža posebno osjetljiva. Naravno, hidratantne kreme i serumi neizostavan su dio njege, a vraćamo se i retinolu i drugim kiselinama, poput niacinamida ili salicilne kiseline, kao dijelu večernje rutine.

NJEGA VLASIŠTA Poboljšajte cirkulaciju tjemena i rast kose pilingom i masažom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare