To je to što me zanima!

Pripremite jaja u mikrovalnoj: Na oko, kajganu ili poširano

Jeste li ikada razmišljali da jaja možete napraviti i u mikrovalnoj? Na primjer, jaja na oko su savršena, a nisu toliko masna kao kada se pripremaju na štednjaku u tavi
Vidi originalni članak

Otkrit ćemo vam kako, osim jaja na oko, u mikrovalnoj napraviti kajganu i poširano jaje. Vrlo je jednostavno i, naravno, brzo pa je odlična metoda ujutro kada žurite na posao.

Kajgana

Kajgana se radi tako da se keramička zdjela popršće uljem, stave se jaja u nju, sol i sve se dobro promiješa. Potom se stavi u mikrovalnu na visoku temperaturu i ostavi minutu.

Zatim ih izvadite, promiješajte i vratite u mikrovalnu na pola minute. Želite li skroz suhu kajganu, tada ponovite taj postupak.

Jaje na oko

Jaje na oko dobit ćete ako prethodno zagrijani tanjur (stavite ga u mikrovalnu na dvije minute) premažete maslacem, stavite jaje na to i pažljivo nožem probušite žumanjak (žumanjak se buši kako se ne bi rasprsnuo u mikrovalnoj).

Sve stavite na visoku temperaturu, na 45 sekundi. Provjerite je li sav bjelanjak skuhan, a ako nije, ostavite jaje u mikrovalnoj dodatnih 15 sekundi.

Poširano jaje

Poširano jaje je, također vrlo jednostavno napraviti. U posudu stavite vodu pa nježno razbijte jaje da sklizne u vodu. Zdjelicu pokrijte tanjurićem i stavite u mikrovalnu na najjaču temperaturu - na minutu.

Ako nakon toga bjelanjak nije skroz kuhan, ostavite još malo - 10 do 20 sekundi.

Pogledajte kako ih pripremiti na sva tri načina:

Idi na 24sata

Komentari 48

  • black_cat 01.12.2017.

    mikrovalnu koristim samo za metale:P

  • slatko volim 30.11.2017.

    E ako mi mikrovalna treba za spremit jaja onda bolje da se odreknem kuhanja.

  • PATRICIA 29.11.2017.

    Ne koristim mikrovalnu.Jaja u tavi na mrvici svinjske masti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare