To je to što me zanima!

Pripremite fini i kremasti kesten latte za uživanje pod dekicom

Razmazite svoje nepce ovim finim napitkom, u koji se doda i malo cimeta. Priprema je vrlo jednostavna, a ovaj recept je dovoljan za četiri do pet ljudi
Vidi originalni članak

Vrijeme je toplih jesenskih napitaka koji će vam popraviti tmurne i prohladne dane, pa ako ste ljubitelji finih kestena, kesten latte je idealan za vas. Priprema je vrlo jednostavna, a ovaj recept je dovoljan za četiri do pet ljudi pa možete uživati u okusima jeseni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

Trebat će vam litra bademova, sojina ili drugog biljnog mlijeka, 200 grama kuhanih i oguljenih kestena ili nezaslađenoga kesten-pirea, 3-4 žlice sirovog smeđeg šećera ili nektara od datulja (ili nekog drugog prirodnog sladila), dvije žličice cimeta ili đumbira u prahu, malo kakaa ili naribane tamne čokolade za posipanje.

EVO GDJE IH SKUPLJATI Kestene volimo na sve načine: Top 10 recepata za juhe, kolače

Priprema:

Prvo kuhane kestene ili kesten-pire narežite na manje komade. Stavite ih u manji lonac, ulijte biljno mlijeko, dodajte zaslađivač i cimet pa zagrijavajte na srednjoj vatri uz često miješanje. Zagrijte gotovo do vrenja pa smanjite vatru i kuhajte još pet minuta. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom tako da dobijete posve gladak pjenasti napitak. Ulijte u šalice ili vatrostalne čaše pa pospite s malo kakaa ili naribane tamne čokolade. Napitak možete smiksati i u blenderu, ali u tom je slučaju bolje da najprije smiksate sve sastojke pa mješavinu ulijete u manji lonac i zagrijete.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • starii_vatrogasec 0076 17.10.2024.

    Ovaj napitak je jako dobar za tijelo i dusu ! 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare