Omekšalu brokulu prebacite u veliku zdjelu i grubo je zgnječite gnječilicom za krumpir. Dodajte krumpir, naribani sir koji se lako topi, mlijeko, sol i papar te nastavite gnječiti
Vidi originalni članak
Priprema:
U velikom loncu, s košarom za kuhanje na pari, zakuhajte vodu do visine jednog centimetra. Dodajte krumpir, poklopite i kuhajte na pari 10 minuta. Dodajte brokulu na vrh, poklopite i kuhajte dok krumpir i brokula ne omekšaju, još 6-8 minuta. Prebacite brokulu u veliku zdjelu i grubo je zgnječite gnječilicom za krumpir. Dodajte krumpir, naribani sir koji se lako topi, mlijeko, sol i papar te nastavite gnječiti dok ne postignete željenu konzistenciju. Poslužite odmah.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
450 g krumpira, 350 g brokule, 2/3 šalice sira, pola šalice mlijeka, pola žličice soli, svježe mljeveni crni papar
Broj osoba: 2
Priprema: 20 minuta