To je to što me zanima!

Prhki keksi s makom i limunom

Lim obložite papirom za pečenje, uz pomoć žličice oblikujte kuglice i rasporedite ih po limu s razmakom od pet centimetara. Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva
Vidi originalni članak

Količina u ovom receptu bit će dovoljna za četvero ljudi, a priprema traje oko 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Miksajte maslac sa šećerom nekoliko minuta. Smjesa bi trebala postati svjetlija i lagana, pahuljasta. Ubacite jaje i koricu limuna pa kratko miksajte. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Sjedinite sa smjesom maslaca, a na kraju umiješajte mak. Lim obložite papirom za pečenje, uz pomoć žličice oblikujte kuglice i rasporedite ih po limu s razmakom od pet centimetara. Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Trebali bi poprimiti zlatnu boju po rubovima. Pričekajte da se keksi potpuno ohlade prije serviranja. Ukrasite po želji royal icingom, naribanom limunovom koricom i/ili makom.

BLAGO IZ ŠUME Ukusni recepti s gljivama: Jedu se u juhama, fritaji ili tortiljama

Sastojci:

130 g šećera, 100 g maslaca, 1 kom jaje, 1 žlica limunove korice, 150 g glatkog brašna, 1 žličica praška za pecivo, 1 žlica maka, prstohvat soli

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 06.11.2024.

    Mak I limun super

  • nemam nick 06.11.2024.

    Volim mak , volim limun , jednostavno , a fino .

Komentiraj...
Vidi sve komentare