Priprema:
U veliku zdjelu stavite krumpir s dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuhajte dok krumpir ne omekša, 35-40 minuta. Procijedite krumpir i ogulite ga kad se malo ohladi. Potom krumpir zgnječite, dodajte jaja i žličicu soli te umijesite tijesto. Dodajte krušne mrvice i svježi sir te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Od smjese krumpira radite kuglice (promjera oko 5 cm) te ih lagano stisnite kako biste dobili oblik popečka. U dubokoj tavi zagrijte ulje. U vruće ulje stavite popečke i pržite ih do zlatnosmeđe boje, oko 5 minuta. Izvadite ih i stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Poslužite uz umak i sezonsku salatu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
1 kg krumpira, 1 žličica soli, 3 velika jaja, 2 žlice krušnih mrvica, 75 g svježeg sira, 60 ml biljnog ulja
Broj osoba: 4
Priprema: 60 minuta