To je to što me zanima!

Preukusni keksići s kakaom i bademima postat će omiljena slatka grickalica vaše obitelji

Stižu nam sve hladniji dani kada većina najviše uživa u toplini doma, pod dekicom i uz neki dobar film ili seriju. Baš za takve trenutke ovi keksići su idealni kao slatka grickalica
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 40 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

200 g bademova brašna, 150 g šećera, 1,5 žlica kakaa u prahu, 2 bjelanjka, 1 žličica ekstrakta vanilije, blanširani bademi

BEZ 'SKOKA' ŠEĆERA Top recepti za dijabetičare: U tortu ide stevija, a umjesto tjestenine rezanci od tikvica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih masnim papirom. Najprije u blenderu usitnite šećer. Neće vam trebati šećer u prahu, ali kristalići trebaju biti manji nego što jesu. Pomiješajte bademovo brašno s usitnjenim šećerom i kakaom. U drugoj posudi umutite bjelanjke u pjenastu smjesu, ali ne u snijeg. Dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte. U bjelanjke potom dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte. Oblikujte kuglice promjera 3 cm i rasporedite ih po limu s razmakom od 5 cm. U svaku kuglicu utisnite polovicu blanširanog badema. Pecite kekse do 15 minuta. Na sredini pečenja okrenite lim kako bi se svi ravnomjerno ispekli. Ostavite kekse da se ohlade prije serviranja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 16.11.2023.

    za dorucak može

Komentiraj...
Vidi sve komentare