Ako vam gosti dolaze na večeru, pripremite im ovaj zdrav i ukusan obrok koji će sigurno oduševiti njih, a i vas. Recept nije kompliciran, a bit ćete siti i nepce će vam biti i više nego zadovoljno
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g patlidžana
- 180 g miješanog mljevenog mesa
- 160 g riže
- 100 g rajčica
- 50 g crvenog luka
- 30 g ribanog sira (parmezana) (2 jušne žlice)
- 40 g maslinovog ulja (2 jušne i 2 čajne žlice)
- 1 dl soka od rajčica
- 1 jaje
- 2 češnja češnjaka
- listići peršina
- sol, papar
Priprema:
- Patlidžane operite, prepolovite na pola, izdubite žlicom sredinu, kratko prokuhajte i ohladite.
- Komade koje ste izdubili kratko prokuhajte, ohladite i sitno isjeckajte.
- Pomiješajte ih sa sitno sjeckanim češnjakom i peršinom.
- Ogulite dvije rajčice, izvadite sjemenke i sitno isjeckajte.
- Luk sitno isjeckajte i kratko zažutite na ulju. Pirjajte ga 20 minuta.
- U posebnoj posudi istucite jedno jaje, dodajte komadiće patlidžana s češnjakom i peršinom, ribani sir, sjeckanu rajčicu, meso, sol i papar. Dobro izmiješajte i smjesom napunite patlidžane.
- Patlidžane složite u posudu, polijte s malo soka od rajčice, pokrijte i pirjajte na laganoj vatri. Podlijevajte vodom (može se pripremiti i u mikrovalnoj pećnici).
- Poslužite uz 120 g kuhane riže.