To je to što me zanima!

Preukusna kremasta toskanska piletina s penne tjesteninom

Za ovo prefino jelo trebaju vam pileća prsa, crvena paprika, češnjak, sol, maslac, vrhnje za kuhanje, sušene rajčice, svježi očišćeni špinat, tjestenina penne ili po izboru
Vidi originalni članak

Priprema se 35 minuta, a porcija je dovoljna za četvero ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 komada pilećih prsa, 1 žličica crvene paprike, 2 češnja češnjaka, 1 žličica soli, 2 žlice maslaca, 200 ml vrhnja za kuhanje, nekoliko sušenih rajčica, 200 g svježeg očišćenog špinata, 500 g tjestenine penne (ili po izboru)

RECEPT DANA Okrepljuje dušu i tijelo: Domaća pileća juha svima je omiljena

Priprema: 

Pileća prsa narežite na filete i zatim premažite crvenom paprikom i soli. U tavi zagrijte maslac i na njemu zapecite filete s obje strane dok ne budu pečeni. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur. U tavu dodajte nasjeckani češnjak te ga zapecite minutu do dvije i zatim dodajte nasjeckane sušene rajčice i sve prelijte vrhnjem za kuhanje. Neka se umak kuha oko pet minuta. U umak dodajte špinat i ostavite da se kuha još nekoliko minuta. Pred kraj kuhanja piletinu vratite u umak i ostavite još koju minutu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po izboru. Tjesteninu procijedite i poslužite u dubokom tanjuru te na nju stavite komad piletine s nekoliko žlica kremastog umaka.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 30.04.2023.

    Ne obožavam umake sa vrhnjem za kuhanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare