Priprema se 35 minuta, a porcija je dovoljna za četvero ljudi.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
2 komada pilećih prsa, 1 žličica crvene paprike, 2 češnja češnjaka, 1 žličica soli, 2 žlice maslaca, 200 ml vrhnja za kuhanje, nekoliko sušenih rajčica, 200 g svježeg očišćenog špinata, 500 g tjestenine penne (ili po izboru)
Priprema:
Pileća prsa narežite na filete i zatim premažite crvenom paprikom i soli. U tavi zagrijte maslac i na njemu zapecite filete s obje strane dok ne budu pečeni. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur. U tavu dodajte nasjeckani češnjak te ga zapecite minutu do dvije i zatim dodajte nasjeckane sušene rajčice i sve prelijte vrhnjem za kuhanje. Neka se umak kuha oko pet minuta. U umak dodajte špinat i ostavite da se kuha još nekoliko minuta. Pred kraj kuhanja piletinu vratite u umak i ostavite još koju minutu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu po izboru. Tjesteninu procijedite i poslužite u dubokom tanjuru te na nju stavite komad piletine s nekoliko žlica kremastog umaka.