To je to što me zanima!

Prepustite se užitku: Napravite prefini zaliveni kolač od višanja

Puno ljudi ne voli jesti višnje jer su im prekisele, ali u ovom desertu kiselost višanja je u savršenoj protuteži slatkoće biskvita i slatkim vrhnjem kojima neće odoljeti niti oni bez slatkog zuba
Vidi originalni članak

Sastojci: 

500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kiselog vrhnja, 300 g brašna, žlica škrobnog brašna, šećer u prahu

Priprema: 

  • Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice.
  • U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli.
  • Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo.
  • Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta.

TAJNA SUPERSALATE Ručak u jednoj zdjeli: Evo kako napraviti zdravu i finu salatu

  • Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom.
  • Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja.
  • Vraćamo u pećnicu na još 20-25 minuta.
  • Kad se ohladi navrh možete staviti malo šećera u prahu i sitno naribane limunove korice.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana odglumila pokušaj samoubojstva tijekom trudnoće?

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 14.04.2019.

    prekrasno mljaccc

  • Judita👥 14.04.2019.

    Volim ih jesti ali samo u kolaču

  • 14.04.2019.

    Ovo mi je jedan od najdrazih kolaca.😍🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare