To je to što me zanima!

Prekrasno kremasta tjestenina sa špinatom i finom ricottom

Svježi špinat s malo vode kratko stavite da se prži na tavici. Nakon minutu ga maknite i pustite da se ohladi, a potom rukama ocijedite višak tekućine i grubo ga nasjeckajte...
Vidi originalni članak

Ovaj recept dovoljan je za četvero ljudi, a na pripremu ćete utrošiti oko 20 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je, ali sačuvajte čašu vode u kojoj se tjestenina kuhala. Svježi špinat s malo vode kratko stavite da se prži na tavici. Nakon minutu ga maknite i pustite da se ohladi, a potom rukama ocijedite višak tekućine i grubo ga nasjeckajte. Otopite maslac u tavici, dodajte špinat i nasjeckani češnjak pa kuhajte na srednje jakoj vatri minutu do dvije. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješajte. Na kraju pažljivo umiješajte ricottu, posolite, popaprite te naribajte muškatni oraščić i dodajte parmezana po želji. Poslužite dok je toplo.

PLEMIĆKI RECEPT Napravite štrudlu po receptu obitelji Zrinski sa Štrudlafesta

Sastojci:

150 g tjestenine, 200 g svježeg špinata, 50 g maslaca, jedan češanj češnjaka, 120 g ricotte, jedna žlica naribanog parmezana, muškatni oraščić, sol i papar

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 04.09.2024.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare