Nije komplicirana za napraviti. Bundevu narežite na kocke i skuhajte. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom...
Vidi originalni članak
Sastojci:
- za tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica limunove korice
- za nadjev: 400 g tikve, 175 g šećera, 3 žumanjka, žličica cimeta, 100 g mascarponea, 1⁄2 žličice đumbira
- za pjenu: 3 bjelanjka, 150 g šećera, vanilin šećer
Priprema:
Prosijte brašno sa solju, praškom za pecivo, ribanom limunovom koricom i šećerom. Dodajte žumanjak, uokolo poslažite narezane komadiće maslaca i rukama ih umrvite u brašno. Umijesite tijesto, oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak.
Bundevu narežite na kocke i skuhajte. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom. Razvaljajte tijesto i njime obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom. Na tijesto posložite nadjev od bundeve i sira.
Pecite 40 min na 180°C. Izmiksajte i snijeg od bjelanjaka, šećera i vanilije, pa nanesite slastičarskom vrećicom na pitu. Stavite još 5 minuta u pećnicu, dok snijeg ne pozlatni.