Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- omot vanilin šećera
- 75 g maslaca
- 2 žlice ruma
- 4 žlice mlijeka
za kremu:
- 500 g jagoda
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 2 omota pudinga od jagode
- paketić želatine
- 15 žlica vode,
- 2 i 1/2 dl vrhnja
Priprema:
Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, vaniliju, čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmiješajte, pa ovom smjesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. Stavite ih na lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C, oko 15 minuta. Kore dobro ohladite.
Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad zavrije dodajte sjeckane jagode. Kuhajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih vilicom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatinu otopite s 15 žlica vode i dodajte u vrelu smjesu od jagoda.
Kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne, a zatim postepeno miješajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini. Biskvitne kore poškropite mlijekom i rumom, te premažite kremom. Cijelu tortu premažite tučenim vrhnjem i ukrasite jagodama.