To je to što me zanima!

Prefina torta od jagoda: Gotova je brzo, a priprema je lagana...

Jagoda je na tržnicama sve više pa iskoristite to i napravite finu tortu od jagoda koja je gotova za manje od sat vremena. Postupak nije kompliciran, a na kraju se stavlja u hladnjak
Vidi originalni članak

Sastojci:

Podloga:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 60 g škrobnog brašna
  • žličica praška za pecivo

JEDNOSTAVAN RECEPT Napravite sami slatki kolač s osvježavajući kiselim višnjama

Nadjev:

  • 500 g krem sira
  • 2 žumanjka
  • limun
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • 6 listova bijele želatine
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda
  • šećer u prahu

Postupak:

Korak 1: Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola količine šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka. Umiješajte prosijano brašno, škrob i prašak za pecivo. Maslacem premažite kalup, ulijte smjesu i pecite na 200°C 25 minuta.

Korak 2: Ostavite neka se dobro ohladi pa prerežite na dvije biskvitne kore. Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu dododajte izmiksano slatko vrhnje. 

TRADICIONALNO JELO 5 genijalnih recepata za peku: Hobotnica, teletina, janjetina...

Korak 3: Šećer, sir i limunov sok izmiješajte te sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja. Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, nadjenite s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostali nadjev. Poklopite tortu s drugom korom i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Prije posluživanja skinite obruč i pospite tortu šećerom u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • leilany 22.04.2018.

    Skoro 30 dkg secera.. ne fala...

  • 21.04.2018.

    baš bi bilo slatko i fino dobiti komad torte .. moje nepce bi bilo do neba zahvalno :) neki dan napravila kolač sa kremom i višnjama ...mmmmmmmmmm

  • mily59 20.04.2018.

    Radim slicnu, samo ne stavljam sirova jaja u nadjev. Nekako se bojim toga. Cak ni ne treba zeletina ako se radi s cream sirom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare