To je to što me zanima!

Prefina tjestenina s umakom od mladoga graha i parmezana

Želite li kušati nešto novo, a opet jednostavno za napraviti, skuhajte grah na ovaj način. Osim parmezana i tjestenine, bit će vam potrebna i fina domaća slanina
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 30 minuta

SUPER RECEPT Zdrava čokoladna slastica od samo tri sastojka - ne peče se

Sastojci:

50 g slanine luk, 100 g stabljika celera, feferon, 2 žlice maslinova ulja, 200 g mladog bijeloga graha, 80 ml balzamičnog octa, 50 ml juhe, 500 g penna ili peneta, 40 g ribanog parmezana, sol i papar

Priprema:

Izrežite slaninu na kockice. Oljuštite i nasjeckajte luk. Očistite i operite celer pa ga ukoso narežite na tanke ploške. Očistite, operite i narežite na trakice i feferon.

Zagrijte dvije žlice maslinova ulja pa na njemu uz miješanje četiri minute pirjajte pripremljenu slaninu, luk, celer i feferon. Ocijedite mladog bijeloga graha i dodajte smjesi koja se prži.

Podlijte grah balzamičnim octom te potom ulijte i juhu, posolite i popaprite prema ukusu te dodajte malo šećera. Ostavite umak da krčka 8-10 minuta na slaboj vatri. U međuvremenu skuhajte al dente tjesteninu u dosta posoljene vode. Ocijedite te je pomiješajte s umakom od graha.

Dodajte ribani parmezan i po potrebi dosolite te dodajte malo vode od kuhanja tjestenine ako je umak pregust.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare