broj osoba: 6
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
130 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 2 vrećice vanilin šećera, 4 jaja, 100 g tamne čokolade, 50 g pšeničnog oštrog brašna, ½ vrećice praška za pecivo, 50 g škrobnog brašna (Gustin), 50 g mljevenih badema, 50 g krušnih mrvica
1. nadjev: 680 g kompota od višanja, 2 žlice šećera, 1 vrećica vanilin šećera, 4 žlice višnjevače, 40 g škrobnog brašna (Gustin)
2. nadjev: 700 ml slatkog vrhnja za šlag, 2 vrećice vanilin šećera, 3 vrećice šlagfixa
Priprema:
Za biskvit u zdjelu stavite maslac, šećer i vanilin šećer pa ih izmiješajte, dodajte žumanjke, čokoladu, brašno s praškom za pecivo i škrobno brašno. Od bjelanjaka napravite snijeg. U smjesu od žumanjaka umiješajte mljevene bademe pomiješane s krušnim mrvicama i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu pecite u kalupu za torte 45 minuta na 180°C. Za nadjev ocijedite višnje i ocijeđeni sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećer, višnjevaču i škrobno brašno, pa sve prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi. Slatko vrhnje smiksajte, umiješajte vanilin šećer, šlagfix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela. Svaki list torte nakapajte likerom i premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem. Premažite tortu ostatkom vrhnja pa je ukrasite sjeckanom čokoladom i višnjama.