To je to što me zanima!

Pravo medicinsko čudo! Žena s dvije maternice rodila blizance

Iako je Li prvo trudnoću pobacila, u siječnju je ipak ponovno zatrudnjela te prošlog mjeseca rodila dječaka teškog 3,2 kilograma i djevojčicu tešku 2,4 kilograma
Vidi originalni članak

Majka prezimena Li rođena je s dvije maternice, a prošlog je mjeseca rodila blizance, po jednog iz svake maternice u bolnici u sjeverozapadnoj Kini.

Rodila je dječaka i djevojčicu carskim rezom, priopćila je bolnica Xi’an u pokrajini Shaanxi, te tu pojavu nazvala 'jednom u milijun'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Izuzetno je rijetko da blizanci začeti prirodnim putem budu u svakoj šupljini maternice, a još rjeđe da se rode do termina - objavila je bolnica na svom službenom profilu na kineskoj platformi Weibo 18. rujna.

Prema bolnici, novopečena je majka rođena s dva grlića maternice i dvije maternice, a to stanje se naziva didelfija maternice koje se pojavi u otprilike jednoj od 2000 žena.

VIDEO: UNOVČILI PRIČU Mi smo blizanke udane za braću blizance. Rodile smo skupa. Sve dijelimo pa i bankovni račun...

Njezina je priča osvojila kineske društvene mreže i postala popularna tema, s više od 50 milijuna pregleda posljednjih dana, a mnogi korisnici šalju poruke pune poštovanja.

- To je čudo! - jedan korisnik je napisao, dok je drugi rekao: 'Kakva je ona sretnica!'. Neki su izrazili zabrinutost za majku, a jedan je korisnik napisao 'ovo mora da je bilo izrazito teško, ali i opasno za nju!'.

Čini se da je Liina priča ipak donijela sretan ishod nakon suočavanja s takvim okolnostima, a bolnica je otkrila da je u prethodnoj trudnoći pobacila.

Ali u siječnju je Li ponovno zatrudnjela i tijekom ranog ultrazvuka otkrila da ne očekuje samo jedno dijete već blizance - po jednog u svakoj maternici.

VRLO VAŽNO Znanstvenici pokazali kako se u trudnoći mijenja ženski mozak

Nakon strogog medicinskog nadzora, uspješno je rodila dječaka teškog 3,2 kilograma i djevojčicu tešku 2,4 kilograma, priopćila je bolnica, piše CNN.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MOĆNA 02.10.2024.

    Srećno .

Komentiraj...
Vidi sve komentare