Cvjetača pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. To je povrće koje ne sadrži masti, a često uvrštavanje u jelovnik spriječit će oštećenje organizma zbog slobodnih radikala jer sadrži moćne antioksidanse.
POGLEDAJTE VIDEO:
Iako je cvjetača divna u mnogim kombinacijama, pronašli smo recept koji bi vas mogao oboriti s nogu. Osim toga, vrlo je jednostavan.
Potrebno je izrezati cvjetove i peći ih na jakoj vatri, što će ih karamelizirati i učiniti vrlo ukusnima.
Cvjetove nauljite, raspodijelite na lim te zapecite u pećnici na što više stupnjeva tako da se cvjetovi duboko zapeku ali da ne zagore.
No ne smijete zaboraviti na prave začine.
Cvjetove možete začiniti s maslinama, sa svježim limunovim sokom, češnjakom ili sa crvenom paprikom.
Na začinjene cvjetove možete dodati i malo parmezana. Da biste dobili pravu teksturu, tražite usitnjeni parmezan, a ne mljeveni sir u prahu. Tako ćete dobiti najbolje od jela.
Pred kraj dodajte i narezanu pancetu koja će se otopiti na cvjetovima i pustiti svoj sok, piše Inc.