To je to što me zanima!

Prava trauma: 'Evo kako sam saznala da imam dvije vagine'

Evelyn Miller ima dvije vagine i provela je godine suočavajući se s brojnim problemima prije nego što je saznala za svoje neobično i rijetko zdravstveno stanje
Vidi originalni članak

Evelyn Miller, 31-godišnjakinja iz Australije, rođena je s 'uterus didelphys', odnosno s dva potpuno odvojena reproduktivna sustava. To znači da ima dvije odvojene vagine, dva grlića maternice, dvije maternice i dva jajnika, po jedan za svaku maternicu. Udana je, majka dvoje djece, a može zatrudnjeti s oba sustava te imati spolne odnose s oba reproduktivna organa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No nije oduvijek znala da je to njezino stanje normalno, ali rijetko.

- Uvijek sam znala da nešto stvarno nije u redu sa mnom, dok sam bila mlađa. Dobila sam menstruaciju, no tamponi mi nikad nisu funkcionirali. Sjećala sam se kako sam rekla mami da ne rade - komentirala je Evelyn.

- Tada mi je seks bio jako, jako čudan. Svaki put kad sam imala odnos, vagine su mi se okrenule prema van, obje su mi se činile vrlo različitima i nisam mogla shvatiti što se događa - prisjetila se.

JESTE LI ZNALI? Ne puca! Evo što se s himenom događa tijekom prvog seksa

Tek kad je Evelyn zatrudnjela, shvatila je o čemu se radi. Tada 20-godišnja trudnica odlučila je otići na abortus, no isprva nije baš išlo po planu.

- Otišla sam na abortus, no nakon buđenja rekli su mi da sam još uvijek trudna i da imam dvije vagine te da ću morati proći kroz još jedan abortus - prisjetila se.

NIJE ZNALA... 'Ostala sam u celibatu do braka - u krevetu je čarobno, a na ovo me nitko nije prije upozorio'

- Dakle, to je bio prilično traumatičan način na koji sam to saznala, no ujedno veliko olakšanje - izjavila je, piše The Daily Star.

Također, sad mora koristiti dva tampona umjesto jednog.

Izjavila je da ima dvije menstruacije i da jedna obično traje nešto dulje od druge, pa mora kombinirati korištenje tampona, jer kad se šire istovremeno, to može boljeti. Djecu je rodila carskim rezom, no i sami je porod bio traumatičan.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Medo_Brundo_1 19.11.2023.

    Ženo, ti si prava sretnica....

  • laliBili 19.11.2023.

    Imas ako racunas i supak da je vagina

  • Emilio.Kokić 19.11.2023.

    Dali ovo znači i da ima PMS dva puta mjesečno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare