Puno ime specijaliteta je Korejski pork belly skewer. To je nešto kao ozbiljno zakomplicirani ražnjić s jako puno više nego zanimljivih sastojaka
Vidi originalni članak
Ovi ražnjići od svinjske potrbušine na žaru s korejskim slatko-ljutim umami umakom savršena su ljetna poslijepodnevna poslastica.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
svinjska potrbušina 500 g, kruška 40 g, luk 40 g, mladi luk, đumbir 10 g, med 20 g, smeđi šećer 20 g, soja sos 20 ml, crni papar 3 g, sezamovo ulje 20 ml, gochujang (korejska čili pasta) 15 g
Priprema:
Carsko meso narežite na komade 4x2 cm i debljine oko 3 mm. Sve ostale sastojke izradite u pastu, marinirajte meso, ostavite preko noći (može i dva, tri dana, bit će ukusnije) i stavite na ražnjiće. Pecite na roštilju oko 3 minute sa svake strane. Meso se može jesti zamotano u list salate s malo korejskog samjang umaka.