Nema ništa bolje i ukusnije od domaćih slatkiša. Ovaj fini desert vrlo je jednostavno napraviti, a ukusan će biti svim članovima obitelji. Osim toga, i lješnjaci i crna čokolada su dobri za zdravlje
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 125 g prženih oljuštenih lješnjaka
- 80 g šećera u prahu
- 300 g tamne čokolade
- žličica ulja
- 60 ml tekućeg vrhnja
- kakao za posipanje
Priprema:
Sameljite 75 g lješnjaka i šećer. Dodajte 150 g čokolade i ulje pa napravite pastu. Zakuhajte vrhnje, dodajte prstohvat soli, uljite u smjesu i miksajte dok ne postane glatko. Ulijte smjesu u zdjelu i držite u hladnjaku dva sata. Zagrabite žličicu smjese, u nju stavite cijeli lješnjak i zarolajte.
Praline vratite u hladnjak i pripremite preljev. Na pari otopite 100 g čokolade. Nasjeckajte preostalih 50 g čokolade i dodajte topljenoj čokoladi. Vratite iznad kipuće vode na nekoliko trenutaka da se zgusne. Praline umačite u čokoladu, pustite da se ocijede i poslužite posute kakaom.