To je to što me zanima!

Pozovite ekipu i počastite se slasnim domaćim kebabom

Ispecite veći komad mesa po želji sa začinima i poslije ga isijecite na listiće. Elegantnija varijanta je da se uputite u omiljenu pečenjarnicu i uživate
Vidi originalni članak

Pečeni komadići mesa koji se najčešće služe u lepinji ili tortilji s povrćem i umakom omiljeno je tursko jelo mnogih, posebno nakon izlaska i nekoliko čašica pića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samo Nijemci pojedu oko 400 tona mesa u dva milijuna kebaba na dan. Inače se veliki komad mesa bode na okomiti ražanj i peče se na otvorenoj vatri, ali možete pripremiti i kućnu varijantu.

Ispecite veći komad mesa po želji sa začinima i poslije ga isijecite na listiće. Elegantnija varijanta je da se uputite u omiljenu pečenjarnicu i uživate. 

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO IZABRATI ONU PRAVU LUBENICU?

SAVRŠENE ZA LJETO 10 odličnih recepata s tikvicama

Evo kako napraviti kebab kod kuće

Sastojci:

  • 1 kg janjećeg mljevenog mesa
  • 2 žličice miješanog začinskog bilja
  • 3 žličice luka u prahu
  • 3 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra

Priprema:

Pomiješajte janjeće meso i sve gore navedene sastojke. Oblikujte ga u oblik kruha. Zamotajte u papir za pečenje ili foliju (po želji) i stavite izravno u sporo kuhalo (nije potrebna tekućina).

RECEPT DANA Za ručak ili večeru: Fine mesne okruglice po svačijem ukusu

Pecite na niskoj temperaturi 5-6 sati ili na visokoj 3-4 sata (ovisno o vašoj pećnici ili u čemu već pečete). Kad se ispeče, pustite da se odmori 10-15 minuta. Meso tanko narežite. Poslužite ga sa salatom, rajčicom, crvenim lukom, sirom i umakom po želji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare