To je to što me zanima!

Hodanje u visokim petama jača listove: Idealna peta iznosi 7 cm

Povremeno hodanje u visokim petama jača listove, no stopala prije nošenja morate razgibati. Napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova po tlu pa tako očvrsnite svoje gležnjeve...
Vidi originalni članak

Kako bi nošenje cipela s visokim potpeticama bilo što bezbolnije, pripremite stopala vježbom istezanja. Oslonite se rukama o zid nogom ispred noge te ga rukama lagano "gurajte" nježno rastežući listove i tetive u stopalu. Leđa neka su vam što ravnija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dan prije izlaska u novim štiklama napravite "probnu vožnju". U njima otiđite, primjerice, do trgovine. Osim što noge u cipelama na petu od deset centimetara izgledaju duže i mršavije, povremeno hodanje u njima jača listove. Prije izlaska u štiklama napravite vježbu abecede. Palcem ocrtavajte slova po tlu pa tako očvrsnite svoje gležnjeve.

Kad štikle napokon obujete, hod u njima trebao bi biti što elegantniji.

Sjednite i odmorite svakih 20 minuta

- U štiklama uvijek stojte uspravno i ne naginjite se unaprijed. Uvucite trbuh, a iskoristite kvadriceps kako biste zakoračili. Neka se prsti zadnji odvoje od poda. Zatim lagano stanite na petu kao da ćete je na pod spustiti s prstima - kaže modna savjetnica Moe Kelso.

Od visokih potpetica kralježnica se krivi unatrag i izaziva bol u donjem dijelu leđa. Zato sjednite svakih 20 minuta, a težinu rasporedite na oba stopala. Idealna visina potpetice na cipelama koje istodobno pružaju udobnost i elegantan izgled je sedam centimetara, a ako ćete u njima biti dulje, najbolje je odabrati one s malo debljim potpeticama. 

MALO MODNE INSPIRACIJE Legendarni kroj: Slavna 'pencil' suknja u 10 divnih kombinacija, sa čizmama i chic štiklama

Idi na 24sata

Komentari 3

  • korisnik 2202 16.01.2024.

    dakle u životu ne pročitah gluplji članak i to govorim iz aspekta struke....majko mila....

  • zorozimba 15.01.2024.

    Svaka čast ženama koje nose visoke pete...pa to ubija nogu, kičmu, sve...doduše, lijepo je vidjet žensku u toj cipeli.

  • 15.01.2024.

    Nosim do 10 cm, nekad i do 12 cm.

Komentiraj...
Vidi sve komentare