Kuhari koji traže zadovoljavajući, ali zdravi način da jedu što više povrća, često to povrće kuhaju i prže na ulju. Iako to donekle ima smisla kada koristite zdrave masti poput maslinovog ulja, ali to zapravo može biti pogrešan način kuhanja.
POGLEDAJTE VIDEO: Tajne najzdravijih namirnica: Špinat kuhajte samo jednu minutu
Iako je takva metoda dobra tijekom kuhanja na niskoj do srednjoj vatri, viša razina topline brzo može uzrokovati probleme. Maslinova ulja i druge vrste ulja počinju se raspadati kad se koriste na velikim vrućinama, što zapravo može biti nezdravo.
Međutim, postoji alternativa koja omogućuje povrću da se kuha na većoj temperaturi - i to na zdraviji način. Za sigurnije i zdravije povrće, pokušajte zamijeniti ulje za bilo koju juhu po vašem izboru. Time ćete otkloniti potencijalne probleme s pregrijavanjem ulja.
Kako kuhati povrće s juhom?
Da biste povrće kuhali s juhom, sve što morate napraviti je uliti dovoljno juhe da prekrije dno tave. Stavite poklopac na vrh i pustite da povrće kuha dok ne omekša. To je zaista nevjerojatno jednostavna metoda koja čak i ne zahtijeva miješanje.
Najveća odluka koju ćete morati donijeti je kakvu juhu koristiti. Premda možete iskoristiti sve što imate pri ruci, to može poboljšati vaš obrok ako razmišljate o tome kako želite začiniti povrće. Na primjer, razmislite o tome kako pileća juha može poboljšati okus povrća i nadopuniti ostatak obroka za razliku od govedine - i obrnuto. Naravno, vegetarijanci lako mogu koristiti povrtnu juhu, piše Mashed.