Ukusni međuobrok sastoji se od malog biskvita s čokoladnim poklopcem koji prekriva žele od naranče i možete ga jesti na stotine načina. Prema istraživanju koje je naručio Jaffa Cakes, postoji 520 jedinstvenih načina na koje ljudi jedu ovu ukusnu poslasticu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Rasprava o tome koji je 'ispravan' način za jesti Jaffa poslasticu može trajati zauvijek, a McVitie's je sada otkrio nešto što su tek rijetki znali.
Kreatori keksa potvrdili su da je čokoladna strana zapravo dno Jaffa keksa, nakon što ih je korisnik društvenih mreža po imenu Mark pitao na Twitteru kako bi riješio tu raspravu.
- @McVities, molim vas, riješite spor za nas... Je li čokolada na Jaffa torti službeno na vrhu ili na dnu - glasilo je pitanje.
- Bok Mark, naši Jaffa keksi u proizvodnji prolaze kroz rezervoar čokolade, tako da je čokolada tehnički na dnu - odgovorili su mu iz tvrtke.
Ispostavilo se da način na koji jedete Jaffa slasticu govori puno o vašoj osobnosti. Bihevioralna psihologinja i stručnjakinja za izlaske Jo Hemmings istražila je kako ljudi jedu grickalice i što to govori o njima.
Prema studiji koju je naručio Jaffa Cakes, najpopularniji način jedenja keksa je u dva zalogaja (52%). Slijedio je jedan zalogaj (26%).
Britanci su prilično strastveni oko onoga što oni smatraju 'ispravnim' načinom jedenja Jaffa kolača, jer većina njih (69%) tvrdi da su u pravu kada pojedu dvije trećine keksa u jednom zalogaju, prenosi Daily Star.
- Jaffa kolači su jedinstveno iskustvo jela i svatko ima svoj način uživanja u njima. Možda biste radije gricnuli svu čokoladu prije nego pojedete spužvasti dio ili idete ravno u središte. Baš kao i sami Jaffa kolači, svi smo jedinstveno različiti u tome kako ih jedemo - objašnjava Jo Hemmings.
Prema Jo, oni koji ga pojedu u dva zalogaja su 'samouvjereni i sigurni u sebe'.
- Oni su racionalni i tradicionalni i gledaju na život u optimističnom smjeru. Možda su prilično konformistički nastrojeni, ali vjerojatno i prilično opušteni i sretni - dodaje Jo.
U međuvremenu, ako uživate u jednom zalogaju, vi ste spontani.
- Volite trenutno zadovoljstvo i vrlo vjerojatno ste impulzivni, samouvjereni i karizmatični - ističe ona.
- Ako grickate rubove, vjerojatno ste ljubazni i skromni, disciplinirani i strpljivi, možete biti i malo sramežljivi, rezervirani ili introvertirani, ali uživate u preciznosti grickanja i volite produžiti svoj užitak - nastavila je.
Ako jedete svaki sloj zasebno, obično ste kreativni i organizirani, prema njezinom mišljenju.
- Možda niste uvijek najpouzdaniji, ali je vaše samopoštovanje visoko. Znate što želite od života. Možda izbjegavate spontanost, jer volite planirati unaprijed - kaže Jo.
Ispostavilo se da keks samo 3% pojede naopačke, što znači da prvo idu na spužvasti sloj. Jo opisuje nekoga tko ovako jede kao 'sretnika koji opušteno ide kroz život i čeka na svoj red za dobre stvari'.