1. Namočite kruh
Kruh stavite ispod kuhinjske slavine. Uključite vodu tako da lagano teče, nije bitno je li hladna ili topla voda. Stavite ustajali kruh ispod tekuće vode. Cilj je navlažiti koru, a da se unutrašnjost što manje namoči.
POGLEDAJTE VIDEO Neke činjenice o kruhu:
2. Ispecite kruh
Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva i stavite namočenu štrucu kruha direktno na rešetku. Niska temperatura će zagrijati preostalu vodu u štruci, uzrokujući parenje kruha unutar korice. Nakon pet minuta štrucu treba lagano stisnuti.
Cilj je dobiti štrucu kruha koja ima hrskavu koricu i daje malo otpora pri stiskanju. Kruh se treba peći do 15 minuta, ovisno o veličini štruce i tome koliko vode je prilikom močenja unutrašnjost popila.
3. Uživajte u finom toplom kruhu
Nakon ovog jednostavnog i kratkog postupka, kruh je topao i hrskav, što znači de nikad nećete morati baciti štrucu kruha jer se osušila.
Ili, napravite fine okruglice
Kruh izrežite na kockice. Propržite sitno nasjeckan luk da zažuti. Umiješajte kruh, dodajte peršin, jaje, kipuće mlijeko i prethodno nasjeckanu i poprženu pancetu. Dobro promiješajte. Dodajte brašna da sve poveže. Oblikujte okruglice i kuhajte deset minuta.