Jedenje ribe tijekom trudnoće smanjuje vjerojatnost da će se kod žena pojaviti postnatalna depresija, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Connecticut, piše Daily Mail. Omega-3 masne kiseline kojima je losos posebno bogat štite od postporođajne tuge, ali mora ga se jesti za vrijeme trudnoće. Tjeskoba ili gubitak samopoštovanja rjeđe su se javljali kod žena koje su jele ribu.
Postnatalna depresija pogađa oko 13 posto novih majki i u težim slučajevima traje više od godinu dana, čak i uz savjetovanje i lijekove. Međutim, previše plave ribe u trudnoći može biti loše za razvoj djeteta, pa stručnjaci savjetuju da se omega-3 masne kiseline kontrolirano unose u organizam. Najviše se brinu jer ribe, koje su bogate omega-3 kiselinama, sadrže višu razinu otrovnih tvari poput žive. To znači da se riba, kao što je skuša, srdela, losos i pastrva ne trebaju jesti više od dva puta na tjedan. Žene nikako ne bi smjele jesti jetrice bakalara u prva tri mjeseca trudnoće, upozorila je voditeljica istraživanja Carrie Ruxton.