To je to što me zanima!

Pomoć s kuhinjskih polica: Grlo ne boli uz kajenski papar i ocat

Ljekovito bilje i začini smiruju nadraženo tkivo, olakšavaju bol i djeluju antiseptički. Fitoterapeutkinja Maja Žalac izdvojila je pet najvažnijih 'kuhinjskih' sastojaka kojih se sjeti kad nekog od ukućana uhvati grlobolja
Vidi originalni članak

Grlobolja može biti vrlo neugodna, bilo da je riječ o virusnoj ili bakterijskoj upali, no priroda za sve ima rješenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Fitoterapeutkinja Maja Žalac izdvojila je pet najvažnijih "kuhinjskih" sastojaka kojih se sjeti kad nekog od ukućana uhvati grlobolja. To su med, limun, češnjak, jabučni ocat i sol. Od biljaka su neizostavni kadulja, crni i bijeli sljez, komorač i majčina dušica. U prehranu svakako uključite nasjeckani češnjak te začine - kurkumu, đumbir i kajenski papar.

Otopinu za grgljanje, koju ćete u slučaju nadražena grla koristiti tri puta na dan, nakon obroka, napravite od 250 ml mlake vode, žličice praha kurkume i pola žličice morske soli.

POMOĆ IZ PRIRODE Bolove u grlu mogu ublažiti čaj od đumbira, mente ili kurkume

Kombinirati možete 250 ml mlakog čaja od kadulje i pola žličice soli, ili 250 ml mlakog čaja od kadulje te žličicu jabučnog octa i žličicu meda. Ako otopinu radite s kajenskim paprom, dodajte prstohvat na 250 ml mlake vode uz dodatak žlice limunova soka i žličice soli. Nakon grgljanja sadržaj je potrebno ispljunuti. Svi ti sastojci smiruju nadraženo tkivo, olakšavaju bol, djeluju antiseptički te pomažu liječiti upalu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare