To je to što me zanima!

Pomiješajte puder i hidratantnu kremu i spasite kožu lica koja je zimi suha i peruta se

Prilagodite rutinu šminkanja izazovima hladnog vremena za besprijekorno lice. Vrlo je važno koristiti ispravnu hranjivu kremu za naš tip kože. Ako je krema dovoljno hranjiva, tad možete koristiti pudere kao i inače
Vidi originalni članak

Vremenski uvjeti uvijek su izazovni za održavanje make-upa netaknutim, pa svako godišnje doba zahtijeva prilagodbu kože lica. Dok se ljeti borimo s visokim temperaturama i znojem, zimi je situacija upravo suprotna - česte promjene temperature iz suhog unutarnjeg zraka u hladni i vlažni vanjski imaju velik utjecaj na našu kožu i šminku. Koža se zimi najviše suši i peruta, pa je dobra njega pola posla, ističe zagrebačka vizažistica Tena Kolarić Kreč.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dobra njega tijekom zime je ključna i vrlo je važno koristiti ispravnu hranjivu kremu za naš tip kože. Ako je krema dovoljno hranjiva, tad možete koristiti pudere kao što to činite i inače - objašnjava Tena.

Kako kaže, za žene koje vole prirodniji i nježniji look, odličan je trik pomiješati tekući puder i hranjivu kremu.

ŠMINKANJE U NOVOJ GODINI Trendovi u 2024.: Puderi će biti lagani, a rumenilo je u fokusu

- Na taj način dobiju super hranjivi proizvod koji ujednačuje ten, ali i dodaje lijep sjaj licu. Isto tako, puder se može pomiješati sa zimskim primerom koji hidratizira, pa će se koža manje perutati u ovim hladnim danima - zaključuje stručnjakinja za make-up.

KORISNI SAVJETI Nakon tuširanja na kožu sklonu aknama nanesite kreme s bakrom, cinkom ili ureom

Prije korištenja hidratantnih proizvoda za lice, ako vam se koža peruta i vrijeme je da uklonite mrtve stanice kože, možete napraviti piling kod kuće. Nježno umasirajte piling za lice kružnim pokretima i isperite ga mlakom vodom. Na čistu kožu odmah stavite njegujuću kremu pa ostatak šminke.

Piling možete lako napraviti i kod kuće od sastojaka koje imate u kuhinji. Za ovaj piling trebat će vam dvije žlice zobi, žlica običnoga grčkog jogurta i žlica jojobina ulja (ili kokosova). U mlinčiću usitnite zob u prah i pomiješajte s jogurtom i uljem. Ako koristite kokosovo, prvo ga otopite u tekuće stanje i zatim umiješajte.

SVE ŽENE TO KORISTE Ovo mnoge žene samo ubace u torbicu, a može uzrokovati osip

Nanesite na lice pa kružnim pokretima masirajte 30 do 60 sekundi. Piling možete ostaviti na licu nekoliko minuta kao njegujuću masku, a zatim ga isperite mlakom vodom i vaša će koža biti spremna za daljnju njegu. Ako vam je ostalo neiskorištenog pilinga, možete ga sačuvati u ponuditi s poklopcem koji ne propušta zrak i koristiti ga barem jedanput tjedno kako bi vam koža uvijek izgledala svježe i blistavo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare