Sastojci:
- 60 dag janjetine
- 40 dag slanutka
- 3 režnja češnjaka
- manja glavica luka
- 5 dag peršina
- 20 dag maslaca
- malo tabasca
- 2 dcl mlijeka
- 2 jaja
- 30 dag kruha
- dcl maslinova ulja
- dcl suncokretova ulja
- 30 dag krušnih mrvica
- 5 g crvena mljevena paprika
- sol i papar po želji
Priprema:
Pečenu janjetinu nakosajte na sitne kockice te dodajte dva žumanjka, kruh koji je bio natopljen u mlijeku, češnjak, naribani luk, sol, papar, peršin, mljevenu papriku i tabasco. Dobro umiješajte sastojke dok se ne povežu, a kako bi bilo kompaktnije prilikom miješanja dodajte krušne mrvice dok smjesa ne prestane biti ljepljiva.
Oblikujte tanje polpete i ispecite ih na žaru. Ukoliko niste u prilici roštiljati, možete ih ispeći na tavi ili u pećnici na masnom papiru.
Napravite umak za posluživanje uz polpete. Skuhani slanutak, ostatak češnjaka, peršina, maslinova ulja, maslac, sol i papar dobro izmiksajte u blenderu. Po želji se možete dodati sezam, svježa ili u prahu crvenu papriku te chilli. Gustoća se može prilagoditi s malo juhe ili mlijeka po želji.