To je to što me zanima!

Polpete od janjetine s umakom od slanutka i maslinovog ulja

kuhani slanutak, ostatak češnjaka, peršina, maslinova ulja, maslac, sol i papar dobro izmiksajte u blenderu. Po želji se možete dodati sezam, svježa ili u prahu crvenu papriku te chilli
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 60 dag janjetine
  • 40 dag slanutka
  • 3 režnja češnjaka
  • manja glavica luka
  • 5 dag peršina
  • 20 dag maslaca
  • malo tabasca

RECEPT Punjene paprike bez mesa: Iako možda sumnjate, vrlo su ukusne

  • 2 dcl mlijeka
  • 2 jaja
  • 30 dag kruha
  • dcl maslinova ulja
  • dcl suncokretova ulja
  • 30 dag krušnih mrvica
  • 5 g crvena mljevena paprika
  • sol i papar po želji

Priprema:

Pečenu janjetinu nakosajte na sitne kockice te dodajte dva žumanjka, kruh koji je bio natopljen u mlijeku, češnjak, naribani luk, sol, papar, peršin, mljevenu papriku i tabasco. Dobro umiješajte sastojke dok se ne povežu, a kako bi bilo kompaktnije prilikom miješanja dodajte krušne mrvice dok smjesa ne prestane biti ljepljiva.

Oblikujte tanje polpete i ispecite ih na žaru. Ukoliko niste u prilici roštiljati, možete ih ispeći na tavi ili u pećnici na masnom papiru.

Napravite umak za posluživanje uz polpete. Skuhani slanutak, ostatak češnjaka, peršina, maslinova ulja, maslac, sol i papar dobro izmiksajte u blenderu. Po želji se možete dodati sezam, svježa ili u prahu crvenu papriku te chilli. Gustoća se može prilagoditi s malo juhe ili mlijeka po želji. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Lady of the lake 28.09.2020.

    Slanutak obožavam u svim oblicima, ali falafel i hummus...😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare