Med je izvrstan antioksidans, što znači da ako ga jedete možete očistiti tijelo od raznih toksina. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje kože i općenito organizma.
POGLEDAJTE VIDEO:
Med uopće nema kolesterola, već upravo suprotno - njegovi sastojci i vitamini doprinose smanjenju razine kolesterola.
Svakodnevna konzumacija meda povoljno utječe na razinu antioksidativnih spojeva u tijelu koji se mogu boriti protiv viška kolesterola.
Borba protiv stresa
Med je odličan i u borbi protiv stresa, obnavlja obrambeni sustav i, kao posljedicu, poboljšava pamćenje. Osim toga, kalcij koji se nalazi u medu povoljno utječe na rad mozga.
Šećer u medu pak povećava razinu inzulina u krvi, koji oslobađa serotonin. Serotonin se dalje transformira u melatonin, hormon koji potiče kvalitetan san.
Med je ujedno i jak antiseptik, pa se preporučuje pojesti žlicu meda na prazan želudac. Ovaj jednostavan ritual pomaže spriječiti probavne tegobe. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, uništava razne bakterije.
Odlično je kod meda i to što pomaže u smirivanju živaca i ublažavanju umora. Glukoza u medu neophodna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, što pridonosi opuštanju.
U kombinaciji s drugim prirodnim lijekom s jakim antiseptičkim i ljekovitim svojstvima, kao što je češnjak, snaga meda će se udvostručiti. Med s češnjakom ojačat će vaš imunološki sustav i održati vaše zdravlje.
Kako napraviti med sa češnjakom
Za to će vam trebati 3 do 4 glavice češnjaka, 1 šalica sirovog meda i mala staklenka s poklopcem.
Glavice češnjaka razdvojite na režnjeve i skinite im vanjske slojeve. Stavite ih u teglu, a zatim ih prelijte medom. Pokrijte staklenku poklopcem i stavite je da odstoji nekoliko dana. Uzmite jednu žlicu dnevno na prazan želudac i osjećat ćete se energično i zdravo kao nikada prije.
POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S GLUMCEM FRANOM MAŠKOVIĆEM: