Jeste li probali pohane kisele krastavce? Pronašli smo jednostavan recept sa zgodnom idejom, pa vrijedi isprobati.
Recept:
Pomiješajte po pola šalice kukuruznog i višenamjenskog pšeničnog brašna. Dodajte 2 žličice praška za pecivo, jednu čajnu žličicu šećera i jedno jaje. Umiješajte pola šalice svijetlog piva i žličicu viskija, pa sve dobro izmiješajte pjenjačom.
Pogledajte u videu kako ga napraviti:
Nožem za dubljenje povrća izdubite nekoliko srednje velikih krastavaca. Na štapić za ražnjiće nataknite pola hrenovke, pa na nju navucite izdubljeni krastavac. Namočite u smjesu brašna, piva i viskija, pa žličicom dobro prelijte tijestom. Potom ražnjić umočite u vruće ulje i ostavite da se isprži.
Ocijedite ulje na kuhinjskom papirnatom ubrusu i poslužite uz kečap ili neki sličan preljev.
POGLEDAJTE I 'DOM IZ BAJKE' OBITELJI KRETZ: