To je to što me zanima!

Pohane banane kao iz restorana

Ogulite banane i narežite ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol. Umiješajte vodu. Trebate dobiti gusto glatko tijesto. Ako je potrebno, dodajte više od 2 šalice vode
Vidi originalni članak

Ovo jelo idealno je za poslužiti nenajavljenim gostima jer je stvarno brzo gotovo, trebat će vam možda dvadesetak minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

6 banana, 2 i pol šalice brašna, 2 žlice šećera, 3 žličice praška za pecivo, 2 žličice gustina, četvrtina žličice soli, 2 šalice vode, 3 šalice suncokretova ulja

Priprema:

Ogulite banane i narežite ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol. Umiješajte vodu. Trebate dobiti gusto glatko tijesto. Ako je potrebno, dodajte više od 2 šalice vode. Zagrijte ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umačite u tijesto, jedan po jedan, pustite da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Pazite da banane ne dotaknu dno tave kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno. Tavu nemojte pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju. Pržite dok se tijesto ne zazlati, izvadite iz ulja i stavite na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prelijte medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili poslužite uz sladoled od vanilije.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 15.12.2024.

    Super

  • P S l H O G I N E K O L O G 15.12.2024.

    Mislim da sam ih jeo u kineskom restoranu 🤪

Komentiraj...
Vidi sve komentare