To je to što me zanima!

Pohajte egzotično meso i udovoljit ćete gostima

Klasični omotač za paniranje može se obogatiti začinima, pistacijama, sezamom te stvoriti fine i neobične okuse koji će oduševiti goste
Vidi originalni članak

Dodate li soku od pečenja odrezaka malo vina ili juhe, u trenu ćete dobiti ukusan umak. Možete ga zgusnuti tako da umiješate vrhnje za kuhanje i prokuhate nekoliko minuta na jakoj vatri. Za manje masti vrhnje zamijenite žlicom škrobnog brašna koje pomiješate s 2 žlice hladne vode. Imajte na umu da brašno upija aromu umaka, pa ga treba dodatno začiniti. Za pravljenje “začinjenog omotača”, odnosno paniranje odrezaka nekad je dovoljno odreske premazati bjelancem, a krušnim mrvicama možete dodati začinsko bilje, sir ili orašasto voće. Ljubitelji egzotike neka pokušaju s kokosovim orahom, pistacijama i sezamom.

Sočni juneći odresci
Sastojci: 1 kg odrezaka od junetine ili teletine, 5 dcl crnog piva, 100 g maslaca, sol, papar, luk, češnjak, peršin, 1 kg krumpira
Priprema: Na ulju popržite luk. Kad postane staklast, dodajte odreske. Pržite ih oko tri minute sa svake strane. Kad meso počne puštati sokove, zalijte ga crnim pivom i začinite te pustite da lagano kuha. Gotove odreske izvadite. U umak umiješajte malo brašna da se umak zgusne. Krumpir narežite na četvrtine i ispecite ga u pećnici. Odreske prelijte umakom i poslužite uz krumpir.

Teleći odresci u začinskom bilju
Sastojci: 8 tankih telećih odrezaka, 1/2 glavice zelene salate, 2 vezice rikule, 3 žlice brašna, 2 jaja, 2 žlice nasjeckane majčine dušice, kadulje i ružmarina, 5 žlica krušnih mrvica, 3 žlice vinskog octa, žličica senfa
Priprema: Operite salate, brašno stavite u tanjur, a u drugome umutite jaja. U trećem pomiješajte krušne mrvice i začinsko bilje, a smjesu lagano protisnite dlanom. Pecite odreske u duboku ulju na umjerenoj vatri oko 4 minute sa svake strane. Poslužite uz salatu začinjenu vinskim octom i senfom.

Puretina sa špinatom i mozzarellom
Sastojci: češanj češnjaka, 100 g špinata, 60 g mozzarelle, 4 odreska po 150 g puretine, 100 ml bijelog vina, 100 ml bistre juhe
Priprema: Prepržite češnjak, ocijedite vodu iz odleđenog špinata i krupno ga narežite. Ocijeđenu mozzarellu izrežite na kockice. Špinatu i siru dodajte češnjak pa sve posolite i popaprite. Operite i posušite meso, zarežite džepove u koje stavite nadjev od špinata i mozzarelle. Pecite u tavi s obje strane, nalijte vino i prokuhajte oko pet minuta.

Pileća prsa sa majčinom dušicom
Sastojci: 4 odreska po 150 g, 2 grančice majčine dušice, 50 g maslaca, 8 tankih krišaka šunke, 2 žlice biljnog ulja, 125 ml suhog sherryja ili bistre juhe
Priprema: Operite i osušite meso, zarežite odrescima po jedan duboki džep te posolite i popaprite iznutra i izvana. U svaki stavite komadić maslaca (oko 5 g) i malo majčine dušice. Odreske omotajte šunkom i učvrstite štapićićima. Na umjerenoj vatri popržite odreske 3 minute sa svake strane. Nalijte sherry pa pokriveno pirjajte 15 minuta na slaboj vatri. Uz odreske možete poslužiti grašak šećerac na maslacu i rižu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare