To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti zaliveni kolač od višanja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jednostavan recept izvači ono najbolje od višanja - njihov okus, a ublažava njihovu kiselost. Recepti su preuzeti s kulinarskog portala Crochef.com
Vidi originalni članak

Ako su višnje malo prekiselo voće da biste ih jeli same, onda bi vas ovakav kolač mogao ugodno iznenaditi. Uz šećer koji će ih razblažiti, te umočene u fino prhko tijesto, višnje u ovom zalivenom kolaču naći će mjesto i na vašem stolu!

Sastojci: 500 g višanja, 200 g maslaca, 200 g šećera, 1/2 limuna, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2 vrećice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml kiselog vrhnja, 300 g brašna, žlica škrobnog brašna, šećer u prahu

Priprema:
Svježe višnje očistimo i izvadimo im koštice. U zdjeli ručnim mikserom izmiješamo 4 jaja s 150 g šećera, limunovom koricom i malo soli. Zatim umiješamo omekšali maslac te smjesu brašna i praška za pecivo. Ulijemo u maslacem namašćen i brašnom posipan lim (32x38) i stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C 10 minuta. Za to vrijeme pomiješamo vrhnje s preostalim šećerom, jajima, vanilin šećerom i škrobnim brašnom. Kolač izvadimo iz pećnice, po njemu raspodijelimo višnje i sve zajedno prelijemo smjesom od vrhnja. Vračamo u pećnicu na još 20-25 minuta.

crochef.com

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare