Više vam se ne da peći, sjeckati, mutiti, kuhati, pasirati, karamelizirati... Probajte onda za promjenu pripremiti ovu brzu i jednostavnu tortu od jagoda, gdje su sve kuharske radnje svedene na minimum. Torta je toliko jednostavna da se jagode bez ikakvog problema mogu zamijeniti marelicama, breskvama ili nekim drugim "aktualnim" voće.
Sastojci: 400 g jagoda, 1 podloga za tortu, s rubom, 30 g praška za puding od vanilije, 4 žlice šećera, 250 ml mlijeka, 1 bočica arome ruma, 10 g praška za preljev za torte, 250 ml vode
Priprema:Jagode operemo i očistimo U posudi na laganoj vatri ugrijemo puding, umiješamo maraskino i izlijemo po biskvitu. Na vrući puding posložimo jagode od sredine prema van. Sadržaj vrećice preljeva za torte promiješamo s dvije žlice šećera. Stavimo na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode miješajući da ne nastanu grudice. Miješamo dok tekućina ne prokuha, a potom je ostavimo da se ohladi. Kada se počne stvrdnjavati, izlijemo je na tortu počevši od sredine prema van. Površina će se brzo stvrdnuti.
www.crochef.com