To je to što me zanima!

Pogledajte kako pripremiti ukusni pileći paprikaš

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovo, poslije gulaša najpoznatije mađarsko jelo, može se napraviti i blaže, pogodno za svako nepce. recepti preuzeti s portala Crochef
Vidi originalni članak

Paprikaš se često se priprema vrlo pikantno, s feferonima i ljutom mljevenom paprikom, ali mi smo se odlučili na nešto blažu verziju. Kao prilog najčešće se serviraju "nokleci", no isto tako popularni su i valjušci ili široki rezanci.
Sastojci  kg piletine, 2 glavice luka, mrkva, 100 g korijena celera, 100 ml bijelog vina, 200 g pelati rajčice,  lovorov list, 150 g svježe crvene paprike, žlica brašna,žličica slatke mljevene paprike, 5 češnjeva češnjaka, maslinovo ulje, obično ulje, kiselo vrhnje, sol i papar
Priprema :Na mješavini maslinovog i običnog ulja dodamo sitno sjeckani luk, češnjak, mrkvu, celer, začinimo solju i pirjamo dok ne omekša. Sve zajedno posipamo brašnom i kratko popržimo i podlijemo bijelim vinom. Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, promiješamo, dodamo pileće meso i još malo začinimo solju i paprom. Sastojke još podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i sve zajedno nastavimo pirjati na laganoj vatri. Na pola pirjanja dodamo, na kockice narezanu svježu papriku i pelati rajčicu. Pileći paprikaš, poslužen na tanjurima, ukrasimo sa po jednom žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog poslužujemo široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu. 
www.crochef. com

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sama 12.03.2009.

    nije skupo.pola kila piletina,jednu kapulu,jednu mrkvicu i pola kila makaroni i nešto začina.to sve ukupno 20-22 kn.pa ja to kuham često jer je jeftino.nas četvero živimo od jedne plaće.

  • žela 11.03.2009.

    bolje da su dali neki recept kako preživjeti sa 20 kuna dnevno

Komentiraj...
Vidi sve komentare