Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji Vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne.
Sastojci: 600 g junetine bez kostiju, 3 glavice luka, 4 režnja češnjaka, 1 svježa zelena ljuta paprika, 400 g pelati rajčice, 300 ml mesne juhe, svježa crvena ljuta papričica, 1 žlica kukuruznog brašna, 300 g crvenog graha iz konzerve, ulje, sol i papar
Priprema: Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo jedan sat. U zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve i kuhamo još 10-ak minuta
www.crochef.com .