Neke od američkih domaćica su prema pričama koje kruže bile spremne platiti preko dvije stotine dolara da bi konačno dohvatile onaj pravi savršeni recept.
Sastojci: 600 g brašna, jaje, 60 ml mlijeka, aroma vanilije, 400 g maslaca, 200 g šećera, 100 g smeđeg šećera, vrećica praška za pecivo, 150 g čokoladnih kapljica
Priprema: U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaje, aromu vanilije i izmiješamo pjenjačom. U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer, smeđi šećer i sve zajedno miksamo ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu, kremastu i prozračnu smjesu. Zatim smanjimo brzinu, dodamo smjesu od jaja i izmiješamo. Potom dodamo brašno i prašak za pecivo, izmiješamo sastojke, te umiješamo čokoladne kapljice. Gotovu smjesu, grabilicom za sladoled, u obliku hrpica, stavljamo na papirom za pečenje obložen lim, u dovoljnom razmaku da se keksi kod pečenja ne dodirnu. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, na 13-15 minuta. Gotove kekse odmah nakon pečenja, zajedno s papirom za pečenje maknemo sa lima i ostavimo da se ohlade. Ohlađene kekse najbolje je premjestiti u limenu kutiju za kekse, ostaviti nekoliko sati da odstoje i poslužimo.
www.crochef.com